lalala

lalala

OdgovorNapisal/-a Borut dne 01 maj 2010 23:25

Tole sporočilo sem včeraj poslal uporabniku lalala.

Pozdravljen!

Kot vidiš se na forumu vsi trudimo, da pišemo pravilno slovensko, zaradi boljše preglednosti in berljivosti. Pisava je vzgled osebnosti človeka, večkrat se zgledujemo kakšen je človek prav po njegovi pisavi. Zato administratorjem olajšaj popravljanje tvoje pisave, narečja, napak, vejice na pravem mestu, velike začetnice...itd, ker že tako imajo preveč dela.
Težava nastane tudi, ko si tujci besedila prevajajo z pomočjo google prevajalnika v svoj jezik, zato zahtevamo pravopis.
Hvala za razumevanje........

LP B

DOBIL SEM PA TOLE....

Prijatl jaz bi na tvojem mestu prvo pogledal svojih 15 pravopisnih napak iz tega kao "poziva" pa pol se pametn delal, zmenjeno? da nebom v prazno streljal "tvoje pisave"=svoje pisave, "boljše preglednosti"=boljšega pregleda, "pisava je vzgled osebnosti človeka"=prosim kaj je pisava? če že te je pisava zrcalo osebnosti človeka, vzgled je čisto nekaj drugega.Vzgled bi jaz lahko bil tebi zaj glede pisave. lol. "ker že tako imajo"=če si administrator bo verjetno imamo, ne imajo., "težava nastene tudi, ko SI tujci"=težava nastane, ko tujci., "z pomočjo"=s pomočjo...in če bi šel gledat vse ostale napake iz komentarjev, bi lahko knjigo napisal. Pisal bom kak mi paše...ti umetnik, haha.

TIP JE ZMAGAL :D
On mene vsaj razume kaj hočem povedat, jaz pa njega popolnoma nič. :oops:
Mi lahko kdo to prevede....... :?:
Uporabniški avatar
Borut
 
Št.: 3224
Pridružen: 27 avg 2008 11:01
Kraj: Ajdovščina, Selo
Izkušnje: Morska akv. od 2001

Re: lalala

OdgovorNapisal/-a Bojan dne 01 maj 2010 23:50

To niti ne sodi v rubriko "Nasmej se". Debat o pravopisnih napakah je že veliko ( na našem in drugih forumih) in seveda ni težko ugotoviti razliko med napakami, ki se dogajajo vsem in namenoma slabim pisanjem, kakor koli ga že imenujemo. Moje mnenje je takšno, da ni nobene potrebe, da bi administratorji popravljali tekste, kjer je jezik namenoma slab. Avtor teksta je gotovo imel nek namen, da se je želel na tak način predstaviti na forumu. Pozivi k malo resnejšemu pisanju pa v večini primerov naletijo na posmehljih odziv, običajno na tak način da avtor analizira pravopisne napake tistega, ki se je pritožil nad kvaliteto pisanja. S tem pač želi dokazati, da mu slovenski pravopis ni tuj, vendar pa si po njegovem mnenju forum ne zasluži normalnega pisanja. To je pač stara ponavljajoča zgodba, ki se dogaja na vseh forumih.

Namenoma slabo napisani teksti so in tudi v bodoče bodo na forumu, od bralcev pa zavisi ali takšne tekste berejo in jim odgovarjajo ali pa ignorirajo. Seveda pa tekst vedno kaže na to kakšen odnos ima pisec do bralcev. Kot primer, v prošnjah za zaposlitev, takšen način pisanja ne boste zasledili. :)
Uporabniški avatar
Bojan
 
Št.: 9306
Pridružen: 12 nov 2004 16:44
Kraj: Ljubljana
Izkušnje: akv. 34let, morska 16let

Re: lalala

OdgovorNapisal/-a skipper dne 01 maj 2010 23:57

Borut,

ker te poznam osebno in vem, da si dečko in pol, ti toplo svetujem, da se ne obremenjuješ z lalala(-jem?) in podobnimi, ker je to zguba besed. Saj veš, mi navadni smrtniki, in taki veletrgovci pač nikoli ne bomo našli skupnega jezika :drunken:

Lep pozdrav
Boštjan
skipper
 
Št.: 216
Pridružen: 16 jan 2009 13:49
Kraj: Maribor
Izkušnje: od 1994, morska od 2009


Vrni se na Nasmej se

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov

cron