Bojan Napisal/-a:Ali si meril Ca in KH?
Pogosto se kaj pokvari ravno takrat, ko te ni doma.
Meril sem Kh 6.1dkh. Kalcija nisem utegnil, ker sem moral v Brezovico po novo črpalko.
Zanimivo, da ravno, ko si odsoten...
Bojan Napisal/-a:Ali si meril Ca in KH?
Pogosto se kaj pokvari ravno takrat, ko te ni doma.
Bojan Napisal/-a:Do okvar opreme res najpogosteje pride takrat,ko je najmanj treba.
Še dobro, da imaš še druge sisteme dodajanja Ca in KH, ki tako ni padel pod kritično mejo.
Zakl Napisal/-a:Upam, da se je stanje v akvariju umirilo in da nebo več novih presenečenj...upam da bo od sedaj naprej šlo samo še na boljše!
Borut Napisal/-a:Včeraj sem zamenjal HQI sijalke, tokrat z 14000K.
Borut Napisal/-a:Meril sem Kh 6.1dkh. Kalcija nisem utegnil, ker sem moral v Brezovico po novo črpalko.
Zanimivo, da ravno, ko si odsoten...
Borut Napisal/-a:Zanimivo mi je pa, da sta prav diacanthus in rostratus najbolje preživljala epidemijo, ki sta po mojem mnenju ene med najbolj zahtevnimi in občutljivimi ribami. Delovalo mi je kot, da se jih ni dotaknilo.
Borut Napisal/-a:Saj mi je akvarij kontroliral Skimmer, pa tudi naredil meritve. Tudi sporočil mi je, da je Kh nekoliko nizek. Torej je pač malo nizek in tam je ostal. Po petih dneh do vrnitve iz dopusta je pa kar padel. Verjetno se je črpalka pokvarila dan pred Skimmerjevo meritvijo, kar nikakor ni mogel opaziti..
Borut Napisal/-a:Klovni so se borili do zadnjega, kot tudi tvoj. Okrog škrg so bili nekoliko napihnjeni. Umrli so vsi razen dva oranžna, ki sta bila te vrste samo dva.
Diacanthus in Rostratus sta edina ves čas jedla in normalno dihala. Očitno sta občutljiva prav na vse razen škrgnih parazitov.
Skimmer Napisal/-a:Osebno sem najbolj vesel za Vlamingija. Dobro, da nisi obupal, vem da je bilo res hudo, sem te videl... Pa so tu novi izziviJata enakih kirurgov zna biti res zanimiva, prostora bo dovolj.
Borut Napisal/-a:Čez mesec bom poskusil z novimi ribicami. Tokrat bo med njimi, kot mi je že svetoval Bojan, od 6 do 10 rumenih kirurgov. Dodal bom še okrog 3 Acanthuruse, nekaj Chromisov in Anthiasov in to bo to.
Vrni se na Dnevniki naših akvarijev
Po forumu brska: Alešo, bgodec, Bing [Bot], izigor, jurs, Malix, Stina registriranih in 8 gostov