Začetek tu in tam

Začetek tu in tam

OdgovorNapisal/-a sasmeister dne 14 apr 2016 22:50

V zadnjem času, se vse več nadebudnih akvaristov obrne name, ter išče pomoč pri postavitvi morskega (koralnega) akvarija. Nisem, ne vem kakšen vrhunski mojster, rad pa bi, da SLO akvaristika napreduje. Zaradi tega sem si zamislil temo, ki bi iskala in primerjala skupne točke in razlike med sladkovodno in morsko akvaristiko.

Tudi sam sem pred dobrimi tridesetimi leti dobil kot fantič bučko z zlato ribico, pa sem nato doživel zlato ribico v klubski mizici na sredi dnevne sobe. Nato pa cca. 20 let nazaj 54l akvarij z lučko in notranjim filtrom in zopet zlato ribico.

Pred nekaj leti sem postavil 112l komplet in v njega naselil vse, kar so mi prodali. Nato sem našel SLO akvaristične forume, kateri so mi vsaj malo odprli oči.

Le ena tema na forumu.
http://www.aquanubis.com/forum/akvariji ... 21730.html
Sem se učil in še vedno se.

Za tem je sledila selitev v slane vode (žena me je skoraj prisilila). Včeraj je imela hči, v prvem razredu, govorno vajo o akvariju, ter zraven vrtela ženin posnetek akvarija.

https://www.youtube.com/watch?v=5Eig9DfF29o

Vem, da preveč bla bla bla. Pripravil pa bom laično primerjavo povprečnega rastlinskega in morskega akvarija. V teoriji bom primerjal cca 250 l akvarij (sladkovodni in morski), poizkusil bom poiskati primerjave in razlike, tako v delu, stroških in v užitku v občudovanju. Zavedam se, da bom pristranski, ampak boste že pomagali.

Temo si želim predstaviti tako tu, kot tudi na sloreef-u.

Vsi predlogi, želje, nasveti seveda zaželjeni. Do naslednjič torej poiščem steklo, omarico... nekakšen komplet, ki bi bil primeren za eno in drugo postavitev.
sasmeister
 
Št.: 228
Pridružen: 23 sep 2013 20:01
Kraj: Ljubljana
Izkušnje: morska od 2012

Vrni se na Začetniška vprašanja

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov

cron