Revija Akvarij št.8

Revija Akvarij št.8

OdgovorNapisal/-a Bojan dne 20 nov 2010 19:40

25. Novembra bo izšla osma revija Akvarij.

Uradni naziv te številke je letnik 5 št.1, kar pomeni da naša revija izhaja že 5 leto in da je to prva številka v letošnjem letu . Glede na datum je jasno da bo tudi edina revija v letošnjem letu.Slika

Uvodnik

Drage bralke in dragi bralci!

Pred vami je dolgo pričakovana osma številka revije Akvarij, ki jo posvečamo žal prezgodaj preminulemu sodelavcu Sašu Habiču, ki se nam je globoko vtisnil v spomin kot avtor odličnih člankov o ribnikih. Kot biolog in kemik nas je z izjemnim talentom za pisanje, na iskriv in hudomušen ter na trenutke malce pesniški a vedno zelo premišljen način pripeljal do zaključkov, o katerih je vredno temeljito razmisliti. Sašo, naj ti bo osma številka v trajen spomin.

Tudi tokratna številka ponuja veliko zanimivosti in lepot, povezanih z našimi konjički, opozoriti pa bi želeli na kar tri avtorje raziskovalnih člankov, ki s trudom in predanostjo znanstvenika odkrivajo skrivnosti iz življenja malavijskih ostrižnikov, dalmatinskih kornjač in v Grčiji živečega afriškega kameleona. Z velikim ponosom predstavljamo tudi pravljično urejen sladkovodni akvarij Katjuše Karlovini, s katerim nas je kot prva Slovenka nasploh več kot častno zastopala na najbolj prestižnem mednarodnem tekmovanju IAPLC 2010. Poleg izpostavljenih člankov pa tudi tokratna številka ponuja še obilo drugega poučnega in zanimivega branja. V pričakovanju devete številke vas prav lepo pozdravljamo.


Uredništvo


več na http://www.akvarij.si/
Uporabniški avatar
Bojan
 
Št.: 9306
Pridružen: 12 nov 2004 16:44
Kraj: Ljubljana
Izkušnje: akv. 34let, morska 16let

Vrni se na Splošna diskusija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron